HappyMama

Om HappyMama

År 2018 startades HappyMama upp av mig, en aktiv barnmorska med brinnande intresse för individens fysiska och psykiska välmående. Verksamheten vilar på en stark tilltro till att fysisk aktivitet, mental förberedelse och handfasta verktyg är av betydelse för hur utmanande delar av en graviditet, förlossning och/eller tiden som nybliven förälder hanteras och upplevs. Genom att erbjuda aktiviteter, specifikt anpassade till gravida kvinnor och nyblivna mammor, finns det således en önskan om att den gravida, födande och nyblivna mamman ska finna styrka och harmoni under såväl graviditet, förlossning som första tiden i föräldrarskapet. 

Om mig

Namn - Jenny Persson 

Utbildningar - Sjuksköterskeexamen 2010, Barnmorskeexamen 2016, Magpalskinstruktör 2018, Aquamamainstruktör 2018, Babysimsinstruktör 2007 samt 2019, Mediyogainstruktör 2020, Profylaxinstruktör 2020 och Terapeutisk Gravidmassör 2021. 


Varför just barnmorska? Jo, av den enkla anledning att gravida och födande kvinnor är fantastiska samt att det är en ynnest att få bevittna ett nytt liv utvecklas och komma till världen. Och ja, jag har världens mest fantastiska yrke. År 2016 tog jag min examen och sedan dess har jag arbetat både inom förlossnings- och mödrarvården.


Vem är jag? Född och uppvuxen i Helsingborg. Bott i Halmstad under min studietid, sedermera i Lund och har nu byggt bo i Rydebäck. Min fritid spenderas främst med familjen bestående av sambon samt våra tre barn - 8, 6 och 2,5 år gamla. Utöver det vanliga, som att umgås med vänner, resa etc, har jag en förkärlek till att träna samt anta nya utmaningar. Två intressen som utgör grunden till skapandet av HappyMama.