HappyMama

MammaTräning UTE 

695 kr / 6 ggr

Torsdagar 09.30-10.30 (Ramlösa Brunnspark)

Kommande kursstarter v 33, 39 och 45

Snöra på träningsskorna och häng med ut på ett givande och roligt träningspass för nyblivna mammor. Passet startar med en 15-20 min barnvagnspromenad för att värma och mjuka upp leder och muskler. Därefter fortsätter vi med ca 30 min stationsträning, anpassad utefter din specifika nivå. En kort avslappningsstund på det - det kompletta passet. Bebis följer med i vagn eller på filt och kan vara med som extra vikt under vissa specifika övningar.  


Varför MammaTräning UTE?

 Genom att gå detta pass kan du försiktigt och kontrollerat komma igång med din träning efter graviditet och förlossning. Målet med träningen kan vara olika för olika individer men vårt främsta syftet är att du ska kunna känna dig stark i vardagen för att orka med både lek och lyft. Det är således ett pass som riktar sig till de som i ett första steg vill aktivera sig fysisk och "hitta tillbaka" till sin kropp. 


När kan man gå på MammaTräning UTE?

Passet riktar sig till dig som genomgått en vaginal förlossning utan kvarvarande symtom eller komplkationer. Vi har alla olika utgångspunkt när vi vill återgå till fysisk aktivitet efter en graviditet och förlossnign. De allmänna rekommendationerna är dock att fysiska aktivitet såsom denna typ av träning kan påbörjas 2-4 månader postpartum. Vi rekommenderar även att du har gått på din efterkontroll hos barnmorska. 


Passar MammaTräning UTE för alla?

Om du drabbats av en större förlossningsskada och/eller har kvarvarande besvär råder vi dig att ta kontakt med din barnmorska, Bristningsmottagningen på Helsingborgs lasarett alternativt vända dig till Kvinnorehabkliniken för vidare utredning. När du fått hjälp och/eller dina besvär har gått över är du varmt välkommen till oss.