HappyMama

Gravidyoga 

1350 kr / 6 pass

Torsdagar 18.00-19.30 (Kvinnorehabklinken HBG) 

Kommande kursstarter v. 33, 39 och 45

Vår GravidYoga är en grundande yogaform anpassad för den gravida kvinnans kropp med stort fokus på andning och avslappning. Vi minskar spänningar, stärker upp och ökar cirkulationen i kroppens mest utsatta områden. Därtill lägger vi fokus på kommande förlossning och anknytning till bebis i magen. När yogapasset är slut avslutar vi med att samtala kring väl valda förlossningsteman - ett sätt för dig att få kunskap och verktyg att jobba med inför kommande förlossning. 


Varför Gravidyoga? 

Genom att andas på ett effektivt sätt och ha kroppskännedom i hur vi enklast kan nå ett avslappnat tillstånd har vi även möjlighet att ta kontroll, öka återhämtning, spara energi samt minska smärtupplevelse under förlossningsarbetet. Vidare kan vi genom detta öka vårt oxytocinflöde vilket påverkar förlossningsförloppet i en positiv riktning. 


När kan man börja på Gravidyoga? 

Vår GravidYoga utgår från MediYogan vilken är en terapeutisk yogaform utformad för den svenska hälso- och sjukvården. GravidYoga kan man utöva från graviditetsvecka 12 fram tills att bebis kommit till världen. Här kan ALLA vara med, oavsett tidigare yogaerfarenhet.


Passar Gravidyoga för alla (kontraindikationer)?

 - Placenta previa (föreliggande moderkaka)

 - Förkortad livmoderhals

 - Blödningar under graviditet