HappyMama

MammaBaby Yoga 

1050 kr / 6 ggr

Tisdagar 10.00-11.15 (Ramlösa Brunnspark)

Kommande kursstarter v 33, 39 och 45

Varmt välkommen till MammaBaby Yoga - ett mysigt yogapass tillsammans med din bebis.


Varför MammaBaby Yoga? Tiden efter graviditet och förlossning kan vara lika fantastisk och härlig som påfrestande och tålamodsprövande. Genom yogan sänker du stressaktiveringar i kroppen och kan lära dig att hitta balans inom dig vilket leder till en större acceptans och verktyg som kan nyttjas i jobbiga sitautioner. Vi arbetar med mjuka, strechande och stärkande rörelser med fokus på de kroppsdelar som är mest utsatta under graviditet och efter förlossning. Givetvis är andning och avslappning en röd tråd genom samtliga övningar vilket stärker vårt parasympatiska system (lugn och ro systemet) och minskar stress. Bebis följer med liggandes på en babyfilt bredvid. För att öppna upp "oxytocinkranen" lite extra arbetar vi ofta med ögonkontakt och under avslappningsdelen ligger ni nära för extra mycket mys.


När kan man gå på MammaBaby Yoga? Denna yogakurs kan påbörjas ca 40 dagar postpartum. Med skonsamma rörelser, anpassade till den nyblivna mammakroppen kör vi ett yogapass i mysiga Ramlösa Brunnspark. 


När ska man inte gå på MammaBaby yoga? Om du drabbats av en större förlossningsskada och/eller har kvarvarande besvär råder vi dig att ta kontakt med din barnmorska, Bristningsmottagningen på Helsingborgs lasarett alternativt vända dig till Kvinnorehabkliniken för vidare utredning. När du fått hjälp och/eller dina besvär har gått över är du varmt välkommen till oss.