HappyMama

Aquamama baby 

Pris - 1095 kr / 6 pass

Tisdagar 17.00-17.45 (Ramlösa Brunnspark)

Kommande kursstarter v 33, 39 och 45

Är det kanske så att gått på något av våra vattenpass under graviditeten? Var det så att uppskattade träningsformen och längtar tillbaka ner i det varma vattnet? Eller letar du bara efter en skonsam träningsform efter graviditet och förlossning? Då har vi passet för dig - AquamamaBaby! 


Varför AquamamaBaby? Aquamama Baby är ett vattenpass anpassat för mammakroppen. Vi tränar både styrka och kondition med fokus på att stärka kroppen inifrån på ett effektivt och säkert sätt. Detta med syfte på att bli stark i vardagen för att orka med både lek och lyft. Många av de övningar som utförs aktiverar bäckenbotten och de inre magmusklerna vilket är en viktig del i den första träningen efter en graviditet och förlossning. Det är således ett pass som riktar sig till de som i ett första steg vill aktivera sig fysisk och "hitta tillbaka" till sin kropp. 


När kan man gå på AquamamaBaby? 

När blödningarna (avslaget) har upphört och eventuella bristningar har läkt (vanligen 8-10 veckor efter en vaginal förlossning). Detsamma gäller efter ett kjejsarsnitt samt att operationssåret skall vara väl ihopläkt. Vi ser gärna att du varit på din efterkontroll där du blir undersökt av din barnmorska. Prata gärna med din barnmorska vid eventuella. 


Bebis får gärna vara med under passet och sitta då i sitt babyskydd vid poolkanten (om ni inte har eller vill ha barnvakt). Vi spelar musik i en lagom ljudnivå och tar allt som det kommer. Behöver man plötsligt amma mitt under passet så gör man det tex. Efter passet har vi lite kort mammasnack, lätt stretching och skön avslappning.


Passar AquamamaBaby för alla? 

Vid kvarvarade blödning (avslag) skall du ej bada. Om du drabbats av en större förlossningsskada och/eller har kvarvarande besvär råder vi dig att ta kontakt med din barnmorska, Bristningsmottagningen på Helsingborgs lasarett alternativt vända dig till Kvinnorehabkliniken för vidare utredning. När du fått hjälp och/eller dina besvär har gått över är du varmt välkommen till oss.